تفاوت میلگرد بستر و وال پست

لازم به ذکر است که میلگرد بستر و وال پست هر دو جز میلگرد های پرکاربردی هستند که موجب تقویت و مقاومت دیوارها در مقابل نیروهای خارجی شناخته می‌شوند اما هر دوی آن ها با یکدیگر تفاوت هایی دارند که ما امروز به خاطر آن ها جمع شده ایم. ما قرار است به طور کامل درباره تفاوت این دو نوع میلگرد با یک دیگر صحبت کنیم چنان چه مایل هستید بدانید تفاوت میلگرد بستر و وال پست چیست؟ ما را تا پایان این مقاله همراهی کنید.

میلگرد بستر چیست؟

حالا که بحث تفاوت میلگرد بستر و وال پست است بهتر است که هر کدام از میلگردهای ذکر شده را به طور مجزا بررسی کنیم؛ میلگرد بستر از دو میلگرد مفتولی با جنس استیل ساخته شده که مفتول های طولی و عرضی در دو شکل خرپایی و نردبانی به هم جوش خورده و یک میلگرد کاملا مقاوم تشکیل داده اند. طول این میلگرد ها غالبا ۳ یا ۶ متر است؛ این اندازه با توجه به طول و عرض دیوار، نوع بنا و سفارش کارفرما تعیین می‌شود.

ویژگی های میلگرد بستر

میلگرد بستر

میلگرد بستر ویژگی های بسیاری دارد که ما در این بخش به تعدادی از آن ها می‌پردازیم:

  • این میلگرد ها ضد زنگ هستند.
  • ضخامت این میلگردها ۴ میلی متر است.
  • این میلگرد ها در مقابل فرسایش و پوسیدگی بسیار مقاوم اند.
  • میلگرد های بستر به شکل آجدار تولید می‌شوند و همین مسئله موجب بالا بردن استحکام کار می‌شود.
  • استفاده از این میلگرد موجب جداسازی ستون ها و دیوار ها می‌شود ؛ این ویژگی موجب کم تر شدن نیرو های داخل دیوار می‌شود.

مزیت های استفاده از میلگرد بستر

  • استفاده از این نوع میلگرد موجب افزایش استحکام و مقاومت ساختمان در مقابل زلزله است.
  • دیوار های متقاطع به وسیله میلگرد بستر به یکدیگر وصل می‌شوند.
  • بالابردن مقاومت برشی داخل صفحه یکی دیگر از مزیت های استفاده از میلگرد های بستر به حساب می‌آید.
  • استفاده از میلگرد بستر کم هزینه تر بوده و به کاربردن میلگرد بستر در انتها به صرفه تر می باشد.

کاربرد های میلگرد بستر

میلگرد های بستر از جنس استیل استینلس و فولاد ضد زنگ است و این موضوع موجب ایجاد تفاوت میلگرد بستر و وال پست شده است. این میلگردها موجب بالا بردن مقاومت بلوک های سیمانی و دیوار های آجری می‌شود. خیلی از بناها این میلگرد ها را در میان سنگ هایی که ترک خوردگی یا شکستگی دارند قرار می‌دهند. البته باید این مورد را نیز اضافه کنیم که این میلگرد ها برای ستون های ساختمان مثل باربری عمودی و مایل نقش بسیار مهمی دارند.

جزئیات میلگرد بستر و وال پست چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند؟

تفاوت وال پست با میلگرد بستر

از آن جایی که میلگرد ها در معرض رطوبت قرار می‌گیرند بهتر است از جنس هایی ساخته شوند که در مقابل پوسیدگی و زنگ‌ زدگی مقاوم باشند؛ خوشبختانه میلگرد های بستر خیلی در مقابل شرایط آب و هوایی مقاوم اند و از ایجاد زنگ زدگی روی سطح آن جلوگیری می‌کنند. این میلگرد ها برخلاف میلگرد وال پست بهترین گزینه برای استفاده در دیوار های آجری،  سفالی یا باربر هستند. میلگرد بستر به وسیله جوشکاری به شکل نردبانی ساخته می‌شود.

نکات مهمی که در اجرای میلگرد بستر وجود دارند

تفاوت میلگرد بستر و وال پست در اجرای آن ها وجود دارد که ما در این بخش چند نکته مهم را برای شما نام می‌بریم.

  •  میلگرد های آجدار برای  افزایش مقاومت کار بهترین گزینه به حساب می‌آیند.
  • به جای هر ۴۰ سانت از دیوار حتما باید یک ردیف میلگرد بستر قرار گیرد.
  • پس از نصب میلگرد ها روی آن ها باید با ملات پر شود.
  • میلگرد ها باید داخل بست ها قرار بگیرند.

وال پست چیست؟

وال پست چیست؟

برای درک  بهتر تفاوت میلگرد بستر و وال پست باید وال پست را به خوبی بشناسیم و ویژگی های آن را بررسی کنیم؛  وال پست به منظور توزیع یکنواخت نیروهای وارد شده در دیوار به شکل چهارچوب به کار می‌رود. این میلگرد برخلاف میلگرد بستر در بین ردیف های دیوار قرار نمی‌گیرد و اکثر اوقات به شکل چهارچوب است و بخش های گوناگون دیوار را درون خود جای می‌دهد. میلگرد وال پست بیشتر از جنس ناودانی، نبشی و پروفیل است زیرا در این شکل بهترین عملکرد را دارد. وال پست ها در دو جداره داخلی و بیرونی دیوار ها و کنار پنجره ها با فاصله های استاندارد ساخته می‌شوند.

انواع وال پست

وال ها از نظر نحوه نصب به سه دسته افقی، عمودی و ترکیبی دسته بندی می‌شوند. در ساختمان ها نوع وال پست ها براساس نوع بارهای ساختمانی و نوع سازه متفاوت اند و مهندس عمران و معمار باید آن را بررسی کنند.

ویژگی های وال پست ها

هر کدام از این دو نوع میلگرد دارای ویژگی های منحصر به فردی است و این ویژگی ها موجب ایجاد تفاوت میلگرد بستر و وال پست شده است. ما در این بخش تعدادی از ویژگی های وال پست را برای شما نام می‌بریم:

  • وال پست ها برای ساخت قاب های سازه ای و همچنین غیرسازه ای مناسب اند.
  • در دیوار هایی با ارتفاع ۳۰ برابر ضخامت استفاده از وال پست ها الزامی است.
  • نصب و اجرا این میلگرد ها در دهانه های بزرگ با کمک جوشکاری از قسمت رویی تیر طبقه پایین تا زیر طبقه بالا صورت می‌گیرد.
  • مقاومت بیشتر در مقابل نیرو های خارجی
  • جلوگیری از ریزش دیوار در هنگام زلزله
  • مقاوم سازی سقف و دیوار ها

کاربرد های وال پست چیست؟

کاربرد وال پست

تفاوت میلگرد بستر و وال پست در کاربرد این میلگردها نیز مشخص است؛ از کاربرد های وال پست ها می‌توانیم به نگه داشتن درب، پنجره، نمای بیرونی، پرداخت داخلی، تاسیسات و عایق ها اشاره کرد.  علاوه بر این با کمک این نوع میلگرد می‌توان لوازم آویزی را به محلی که دیوار قرار می‌گیرد وصل کرد. این گونه بار کمتری روی دیوار است و در هنگام وقوع زلزله احتمال سقوط اجسام کمتر می‌شود.

جایگزین وال پست

جالب است بدانید که قدمت استفاده از میلگرد بستر در کشور های اروپایی به ۲۰۰ سال قبل بر می‌گردد. این نوع میلگرد حاصل تغییر شکل یک جفت مفتول طولی است و مفتول های عرضی را به آن جوش داده اند و از آن برای نصب در درز های ملات در بین ردیف های سازه استفاده می‌کنند. ما در طول این مقاله به طور کامل میلگرد بستر را برای شما شرح داده ایم؛ این میلگرد از جنس فولاد ضد زنگ است که برای تقویت ساختمان برای بلوک سیمانی یا دیوار های آجری به کار می‌رود.

 اجرای وال پست میلگرد بستر چگونه است؟

تفاوت میلگرد بستر و وال پست در نحوه اجرایشان مشخص می‌شود؛  میلگرد بستر  به صورت افقی نصب می‌شود و بنا روی میلگرد ها را با ملات پر می‌کند. گاهی اوقات نیز میلگرد بستر را می‌توان به شکل عمودی به کار برد اما در چنین وضعیتی باید در زمان چیدن بلوک ها روی یکدیگر میلگرد ها را به صورت عمودی در فضای خالی قرار دهید و آن را فیکس شود. برای درک بیشتر اجرای وال پست با میلگرد بستر بهتر است مقاله تخصصی را با این موضوع مطالعه کنید.

اجرای وال پست با میلگرد بستر

پیش تر نیز خدمتتان عرض کردیم که وال پست ها به شکل چهارچوب هستند و معمولا از جنس قوطی، ناودانی، نبشی و پروفیل است. وال پست ها تلاش می‌کنند نیرو های وارد شده را به شکل درستی توزیع کنند. چنان چه دیوار ها به شکل اسکلتی مثل وال پست ها درگیر شوند اسکلت در زمان وقوع زلزله مانع فروپاشی ساختمان می‌شود. وال ها را با  پیچ و مهره به ستون ها یا حوشکاری نصب می‌کنند.

در رابطه با اجرای وال پست با میلگرد نیز باید خدمتتان عرض کنیم که این اجرا به این شکل است که دو میلگرد به صورت موازی با میلگرد های دیگر نردبانی شکل یا مدل خرپایی به یکدیگر متصل می‌شوند سپس بنا در حین ساخت دیوار این میلگرد ها را در میان اجزای آن قرار می‌دهد. علاوه بر این میلگرد های عمودی هم به شکل عمودی دربین فضا های خالی که بین بلوک ها وجود دارد قرار می‌گیرند.

 تفاوت های میلگرد بستر و وال پست

میلگرد بستر و وال پست هر دو برای افزایش مقاومت دیوارها استفاده می‌شوند اما در جزئیات و روش اجرا تفاوت هایی دارند.  تفاوت میلگرد بستر و وال پست، شامل موارد زیر است:

  • جنس و مواد اولیه میلگرد بستر با وال پست با یکدیگر متفاوت است.
  • تفاوت دیگری که این میلگرد ها با یکدیگر دارند مدت زمانی است که صرف نصب آن ها می‌شود از آن جایی که نصب وال پست ها به جوشکاری نیاز دارد اجرای آن طولانی تر خواهد بود.
  • یکی از موارد تفاوت میلگرد بستر و وال پست هزینه اجرای کار است؛ هزینه اجرای میلگرد بستر مناسب تر است.
  • میزان تحمل بار های وارد شده در این میلگرد ها نیز فرق دارد؛ وال پست توانایی تحمل وزن بیشتری را دارد.
  • بستر نیروی کار نیز در این میلگرد ها نیز شبیه به یکدیگر نیست. از آن جایی که نصب وال پست یک کار تخصصی است حتما باید یک جوشکار ماهرآن را انجام دهد.

 تفاوت میلگرد بستر و وال پست، از لحاظ اجرا

اصلی ترین  تفاوت میلگرد بستر و وال پست نحوه نصب و اجرا آن ها است؛ پیش تر نیز اشاره کردیم روی میلگرد بستر ملات ریخته می‌شود اما وال پست ها باید به ستون و سقف وصل شوند. نحوه نصب و اجرا میلگرد بستر خیلی راحت تر است.

کلام آخر:

موضوع بحث امروز ما تفاوت میلگرد بستر و وال پست بود و قطعا متوجه شده اید که هر کدام از آن ها با توجه به ویژگی های خود کاربرد های متفاوتی دارند. اما اگر مایل هستید بدانید که کدام یک از این دو میلگرد بهتر است باید خدمتتان عرض کنیم که در زمان بروز زلزله دیوار ها و سقف بیش ترین آسیب را می‌بینند و از آن جایی که میلگرد بستر موجب استحکام دیوار و سقف می‌شود. میلگرد بستر از جنس فولاد و استیل است به همین دلیل در مقابل خوردگی و پوسیدگی بسیار مقاوم هستند. هزینه کمتر و نصب راحت تر و افزایش مقاومت برشی داخل صفحه ها از جمله دلایلی هستند که ثابت می‌کنند استفاده از میلگرد بستر بهتر است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *