انواع بست در مدل های مختلف با آلیاژ های گوناگونی ساخته و به شکل های متنوعی مورد استفاده قرار می گیرند. نمی توان اهمیت و جایگاه پررنگ بست ها را در صنایع مختلف و البته در مصارف خانگی نادیده گرفت. به همین دلیل، ما در ادامه قصد داریم که در این مورد بیشتر با شما صحبت کنیم. با داشتن اطلاعات لازم، آگاهانه تر می توانید خرید کنید.
معرفی بست و ساختار آن
بست را امروزه همه ما به عنوان یک قطعه می شناسیم که این قطعه می تواند نقش مهارکننده داشته باشد.. این مهارکننده در دسته بندی اتصالات قرار می گیرد و معمولاً در مشاغل گوناگون به شدت ضروری و کاربردی است. بست به عنوان قطعه ای فلزی یا پلاستیکی امروزه بسیار کارایی دارد و در این میان، باید بدانید که بست فلزی جزء رایج ترین مدل به شمار می آید.
بست فلزی بیشتر به خاطر دوامی که دارد و بست پلاستیکی هم به دلیل قیمت ارزان و پایینی که دارد و البته سبک وزنی خود مورد استفاده قرار می گیرند. عمدتاً مدل و شکل، آلیاژ و جنس، ابعاد و اندازه بست ها با یکدیگر متفاوت است و به همین دلیل با تنوع بالایی شما را این قطعات روبه رو می کنند.
در زبان انگلیسی بست به صورت clamp نوشته و تلفظ می شود با توجه به مشخصات فنی انواع بست قطعاً قیمت آن ها هم متغیر برآورد می شود و می توان گفت که بست ها انعطاف پذیری بالایی دارند و همچنین از لحاظ قفل شوندگی بسیار استاندارد بالایی دارند و مناسب معرفی می شوند و به خاطر داشته باشید که از استانداردهایی مانند ISO- BS – DIN – ANSI برای ساخت انواع مختلف بست استفاده می کنند. برای انجام دادن اتصالات معمولاً بست ها در کم ترین زمان با کم ترین هزینه گزینه ایده آلی به شمار می آیند.
بیشتر بخوانید: بست پلیت ( صفحه ستون) چیست؟
کاربرد انواع بست
انواع بست با توجه به مدل، اندازه، رنگ، جنس و آلیاژی که دارد، کاربرد و کارایی متفاوتی را به نمایش می گذارد. بست به دلیل ماهیتی که دارد می تواند امنیت کار را افزایش دهد که در این بین، به عنوان مثال بست کابلی به جلوگیری از لرزش کابل می پردازد.
در امور برق و تأسیسات هم استفاده از انواع مختلف بست بسیار رایج است. به گونه ای که می توان گفت بست براکتی یکی از پراستفاده ترین انواع بست در این بین است. برای متصل کردن لوله ها، شلنگ ها دیگر موارد این چنینی دیگر استفاده از بست های پلاستیکی به شدت مناسب معرفی می شوند.
البته موضوع به این جا ختم نمی شود؛ چراکه بست ها را در صنایعی مانند صنعت نفت، صنعت ساخت و ساز، سیم کشی، مخابراتی، صنعت گاز، خودرو سازی و بسیاری از مشاغل و صنایع دیگر هم می توان مورد کاربرد قرار داد.
بست لوله
لوله ها عمدتاً معلق بوده که به صورت عمودی یا افقی دیده می شوند و در این میان، بست لوله وظیفه دارد تا به عنوان تکیه گاه عمل کند. کارایی بست لوله به این شکل نیست که دو لوله را به یکدیگر متصل کند، بلکه باید به ایمن بودن لوله کمک کند.
اندازه و انواع مختلفی را برای بست های لوله می توان برشمرد، به گونه ای که در لوله کشی، خدمات برق، زهکشی و گرمایش به شدت این نوع بست کارایی خود را به نمایش می گذارد. بست لوله می تواند ریگلاژی باشد یا اینکه پایه دار. در برخی از مواقع هم ممکن است دو تکه آویز باشد. البته موضوع به همین جا ختم نمی شود؛ چراکه بست لوله می توان تک پیچ، ویکتالیک یا نوع دیگری باشد.
انواع بست کمربندی
بست کمربندی و انواع آن را قطعاً باید مورد بررسی قرار دهیم؛ زیرا در دسته بندی انواع بست، بسیار پرکاربرد و استفاده هستند. بست کمربندی نواری باریک به صورت فلزی یا پلاستیکی است که امروزه برای بستن لوله های باریک، دسته بندی کابل ها یا در مواقعی برای بستن لیبل روی محصولات مورد استفاده قرار می گیرد.
برندهای مخالفی به ساخت انواع مختلف بست کمربندی می پردازند و معمولاً برای راه اندازی شبکه های کامپیوتری نمی توان کاربرد این مدل بست را نادیده گرفت. طراحی ضامن را در این نوع بست به هیچ عنوان نمی توان نادیده گرفت.
بست کمربندی پلاستیکی را عمدتاً از جنس های مختلفی نظیر نایلون و پلاستیک می سازند و می توان گفت از دوام کششی بسیار بالایی هم برخوردار هستند. جنس استیل استنلس را برای ساخت بست کمربندی از نوع فلزی می توان معرفی کرد.
بیشتر بخوانید: بست رادیکالی چیست؟
بست کابلی
برای اینکه بتوان کابل ها را در حالتی پایدار نگه داشت، قطعاً استفاده از بست های کابلی را نباید نادیده گرفت. به این دلیل که در بین انواع بست نقش بسیار مهمی را ایفا می کند. بست کابل چنگالی در دسته بندی بست های کابلی قرارمی گیرد که در این بین، بست کابل ریلی را هم نباید فراموش کرد. در زمان متصل کردن لوله فلکسی هم بهتر است پیشنهاد ما را جدی بگیرید و از بست کابل دیواری عایق دار استفاده کنید. احتمالاً نام بست کابل رول پلاک دار را هم شنیده اید که در دسته بندی انواع مختلف بست کابلی از اهمیت و نقش پررنگ تری هم برخوردار است. بست کابل کشویی عمدتاً از مواد پلیمری و پلاستیکی ساخته می شوند.
انواع بست فلزی
بست های فلزی به دلیل استحکام و مقاومت بالایی که دارد، در بین انواع بست بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. در صنایع گوناگون و چه بسا مصارف خانگی بست های فلزی یک گزینه ایده آل به شمار می آیند. برای متصل کردن لوله ها در گازرسانی و آب، کابل کشی برق و بسیاری از موارد دیگر می توان به راحتی از انواع بست فلزی استفاده کرد.
اندازه، جنس و شکل بست های فلزی بسیار متنوع هستند و به همین دلیل موارد استفاده از آن ها هم کم نیست. توجه داشته باشید که بست فلزی شلنگی، بست فلزی کمربندی، بست فنری، بست کمپرسوری(بست دوپیچ یا بست کاتری)، بست آچاری، بست تی (T) یا دنباله دار، بست فلزی پایه دار و بست یک طرفه همگی در دسته بندی انواع بست فلزی قرار می گیرند.
بیشتر بخوانید: بست تخت چیست؟
انواع بست پلاستیکی
بست پلاستیکی و انواع آن طبیعتاً از جنس پلاستیک ساخته می شوند که می توان گفت نایلون، تفلون و بسیاری از موارد این چنینی دیگر برای ساخت این نوع بست مناسب هستند. امروزه در صنعتی پرطرفداری مانند ساخت و ساز از بست های پلاستیکی بسیار استفاده به عمل می آید که اگر بخواهیم به انواع این نوع بست اشاره کنیم شامل:
- پرچ ها
- دوشاخه ها
- بوش ها
- گیره ها
- اتصالات کابل
- گرومت
- پیچ های پلاستیکی
- مهره
سخن پایانی
انواع بست را به صورت مختصر ولی مفید مورد بررسی قرار دادیم. بهتر است بدانید که بست های گفته شده هرکدام به دلیل جنس، مدل، شکل و… خود در مصارف مختلفی بیشتر رایج هستند که در این بین، بست های فلزی از کاربرد بیشتری برخوردار هستند. شما برای سفارش و خرید انواع مختلف بست می توانید از طریق این سایت وارد عمل شوید.
بدون دیدگاه