مش فایبرگلاس (Fiberglass mesh) یک نوع ماده کامپوزیتی است که از الیاف شیشه ای و رزین های پلیمری تشکیل شده است. این ماده دارای خواص فیزیکی و شیمیایی مناسبی است که در صنایع مختلف به ویژه ساختمان سازی کاربرد دارد.

از این محصول به عنوان تقویت کننده، عایق کاری و پوشش های ایزولاسیون بر روی سطوح مختلف مانند استخرها، مخازن، بتن و بام استفاده می شود. همچنین در صنایع دیگری نیز مانند خودروسازی، هوافضا، دریایی و تولید تجهیزات ایمنی کاربرد دارد. در ادامه اطلاعات جامع و کاملی درباره این محصول را ارائه خواهیم داد.

معرفی و نحوه اجرا Fiberglass mesh

مش فایبرگلاس یک محصول نویی از جنس کامپوزیت است که در آن الیاف شیشه ای و رزینهای پلیمری به کار رفته است. از این نوع مش برای مقاوم سازی دیوارهای غیرسازه ای استفاده می شود.

نحوه اجرای مش فایبرگلاس به این صورت است که ابتدا محل قرارگیری بلوکهای سبک دیوار و ستونهای بتنی را مشخص کرده و اتصالات آنها را با پیچ و مهره یا جوش انجام می دهند. سپس مصالح جدا کننده دیوار از قاب، مانند پشم سنگ یا پلیاستایرن، را در جایگاه خود قرار می دهند.

بعد از آن، توری فایبرگلاس را روی دیوار نصب کرده و با ملات نرم چسبانده و فشار می دهند. در نهایت، ملات نهایی را روی توری فایبرگلاس اجرا کرده و صاف می کنند.

انواع مش فایبرگلاس

انواع مش فایبرگلاس

مش فایبرگلاس انواع مختلفی دارد که براساس گرماژ، ابعاد، دهانه چشمه، مقاومت در برابر قلیا و کاربرد متفاوت هستند. برخی از انواع مش فایبرگلاس عبارتند از:

  • ۴۵ گرمی: این نوع مش برای پشت کاشیهای ظریف مناسب است و دهانه چشمه آن کمتر از ۳ میلیمتر است.
  • ۷۵ گرمی: این نوع مش برای پشت سنگ مناسب است و دهانه چشمه آن ۴ میلیمتر است
  • ۱۲۵ گرمی: این نوع مش برای ترمیم اندودکاریهای ضخیم استفاده می شود و دهانه چشمه آن ۵ میلی متر است.
  • ۱۶۵ گرمی: این نوع مش برای یکپارچه سازی المان های بنایی باربر و مقاوم سازی نازک کاریهای ضخیم استفاده می شود و دهانه چشمه آن ۸ میلی متر است.
  • مش فایبرگلاس ۲۰۰ گرمی: این نوع مش برای سیستمهای عایق حرارتی و شرایطی که مقاومت مکانیکی ویژه ای مورد نیاز است استفاده می شود و دهانه چشمه آن ۱۰ میلی متر است.
  • ۳۸۰ گرمی: این نوع مش برای سیستم های عایق حرارتی و شرایطی که مقاومت مکانیکی بسیار بالایی مورد نیاز است استفاده می شود و دهانه چشمه آن ۱۰ میلی متر است.
  • نوع AE : این نوع مش مقاوم در برابر سطوح قلیایی است و برای کاربردهایی که در معرض مواد قلیایی مانند بتن و ملات سیمانی قرار می گیرند مناسب است.
  • نوع الکتریکی: این نوع مش برق را به خوبی محافظت می کند و برای کاربردهایی که نیاز به عایق بندی برقی دارند مناسب است.
  • مش فایبرگلاس A: این نوع مش مقاومت بالایی در برابر مواد شیمیایی ایجاد می کند و برای کاربردهایی که در معرض مواد شیمیایی قرار می گیرند مناسب است.
  • مش فایبر گلاس C: این نوع مش استحکام بسیار بالایی در برابر ضربات دارد و برای کاربردهایی که نیاز به مقاومت در برابر ضربات دارند مناسب است.
  • مش فایبر گلاسS: این نوع مش از نظر ساختاری بسیار محکم است و ویژگی های مکانیکی مناسبی دارد و برای کاربردهایی که نیاز به مقاومت ساختاری دارند مناسب است.
  • نوع پارچه ای: این نوع مش در مصارف زیادی استفاده می شود مانند پوششهای آب بندی، عایقهای حرارتی، تقویت کننده های پلاستیک و غیره.

کاربرد های مش فایبرگلاس

کاربرد های مش فایبرگلاس

برخی از کاربردهای Fiberglass mesh عبارتند از:

  • تقویت و مقاوم سازی ساختمان ها، مخصوصاً دیوارهای غیرسازه ای، با استفاده از سیستم وال مش
  • تولید مواد کامپوزیتی مانند پلیمرهای تقویت شده با الیاف (FRP) یا ملاتهای تقویت شده با الیاف (FRCM) برای کاربردهای مختلف
  • ترمیم ترک ها و آسیب های ساختمانی با استفاده از توری فایبرگلاس ترک گیر
  • تقویت سنگ نما و جلوگیری از ترک خوردگی و ریزش
  • عایق کاری و آب بندی سازه های آبی مانند استخرها، کانال ها و لوله ها
  • ساخت قطعات و پانل های بتنی پیش ساخته با وزن و ضخامت کم
  • ساخت قطعات و سازه های خودرو سازی، هوافضا و دریایی با استحکام و سبکی بالا
  • ساخت تجهیزات ایمنی مانند کلاههای حفاظتی، ژاکتهای ضد گلوله و غیره

نحوه استفاده از مش فایبرگلاس

نحوه استفاده از مش فایبرگلاس

نحوه استفاده از این محصول به این صورت است که ابتدا باید مش فایبرگلاس مناسب با کاربرد خود را انتخاب کنید. مش فایبرگلاس می تواند از انواع مختلفی باشد که بر اساس گرماژ، ابعاد، دهانه چشمه، مقاومت در برابر قلیا و کاربرد متفاوت هستند.

سپس باید سطحی که میخواهید Fiberglass mesh را روی آن اعمال کنید را آماده کنید. سطح باید تمیز، خشک، صاف و بدون چربی و گرد و غبار باشد. بعد از آن، باید چسب مش فایبرگلاس را روی سطح مورد نظر بمالید.

چسب مش فایبرگلاس یک نوع چسب خاص است که برای اتصال مش فایبرگلاس به سطوح مختلف مانند بتن، گچ، سنگ، کاشی و غیره استفاده میشود. در نهایت، باید مش فایبرگلاس را روی چسب قرار دهید و با استفاده از یک اسپاتول یا یک قلم مویی، مش را به چسب فشار دهید و هوا را از زیر مش خارج کنید.

چسب Fiberglass mesh

چسب مش فایبرگلاس یک نوع چسب خاص است که برای اتصال Fiberglass mesh به سطوح مختلف مانند بتن، گچ، سنگ، کاشی و غیره استفاده می شود.

این چسب دارای خواصی مانند چسبندگی بالا، مقاومت در برابر رطوبت، حرارت، شوک و اشعه UV، عدم تغییر رنگ و ترک خوردگی، قابلیت انعطاف پذیری و ایجاد یک پوشش یکنواخت و مقاوم است. چسب مش فایبرگلاس معمولاً در گرماژه ای و حجم های مختلف ارائه می شود.

برخی از انواع این چسب ها برای اجرای وال مش، ترمیم ترک، پایدارسازی گچکاری و سیمانکاری، تقویت سنگ نما، عایق کاری و آب بندی استفاده می شود.

خواص عمومی فایبر گلاس

فایبرگلاس دارای خواص عمومی زیر است:

  • مقاومت شیمیایی: فایبرگلاس در برابر بسیاری از مواد شیمیایی مانند اسیدها، قلیاها، قارچ ها و باکتری ها مقاوم است.
  • مقاومت حرارتی: فایبرگلاس تحمل دماهای بالا و پایین را دارد و ضریب انبساط حرارتی آن کم است.
  • مقاومت مکانیکی: فایبرگلاس دارای استحکام ضربه ای، فشاری، کششی و خمشی بالا است و از کمانش و ترک خوردگی جلوگیری می کند.
  • سبک وزن: فایبرگلاس وزن کمتری نسبت به فلزات و بتن دارد و در نتیجه هزینه حمل و نصب آن کمتر است.
  • فرم پذیری: فایبرگلاس قابلیت شکل دهی به انواع فرم های مختلف را دارد و می تواند با رنگها و الگوهای متنوعی پوشش داده شود.

تفاوت مش فایبر گلاس و وال مش

وال مش و مش فایبرگلاس دو نوع ماده تقویت کننده هستند که در صنعت ساختمان و صنایع دیگر کاربرد دارند. تفاوت اصلی آنها در این است که والمش یک سیستم کامپوزیتی است که شامل یک توری فایبرگلاس و یک پلاستر سیمانی یا گچی است. این سیستم برای تقویت و مقاوم سازی دیوارهای غیرسازه ای استفاده می شود.

همچنین مش فایبرگلاس فقط یک توری بافته شده از الیاف شیشه ای است که برای تولید مواد کامپوزیتی مانند پلیمرهای تقویت شده با الیاف (FRP) یا ملاتهای تقویت شده با الیاف (FRCM) استفاده می شود. همچنین مش فایبرگلاس می تواند از نوع مقاوم در برابر قلیا (AR) باشد که برای کاربردهایی که در معرض مواد قلیایی مانند بتن و ملات سیمانی قرار می گیرند مناسب است.

تفاوت یا مش فایبرگلاس مقاوم به قلیا با توری فایبرگلاس معمولی

مش فایبرگلاس

مش فایبرگلاس AR یا مقاوم در برابر قلیا یا مش ضد قلیا، نوعی مش بافته شده از الیاف شیشه نوع AR است که با مواد ضد قلیایی کننده پوشش داده شده است.

این مش در محیط های قلیایی مانند سیمان، خورده نشده و دوام بالایی دارد. این مش برای تقویت، ترمیم، عایق بندی و پایدارسازی سطوح مختلف مانند دیوار، سقف، استخر و سنگ نما استفاده می شود. همچنین توری فایبرگلاس معمولی یا توری فایبرگلاس E-Glass، نوعی توری بافته شده از الیاف شیشه است که برای تقویت، ترمیم، عایقبندی و ضد آب کردن سطوح مختلف مانند دیوار، سقف، استخر و مخازن استفاده می شود.

این توری دارای خاصیت نارسانایی، ضریب انبساط حرارتی پایین و مقاومت نسبتا خوب در برابر محیط های قلیایی است. این توری به صورت مشبکی یا توری مانند بافته می شود و وزن آن بر حسب گرم در هر متر مربع مشخص میشود. انواع توری فایبرگلاس متداول در بازار از نظر گرم عبارتند از: 75 گرم، 110 گرم، 125 گرم، 145 گرم و 200 گرم.

مزیت وال پست مش فایبرگلاس نسبت به وال پست های سنتی

مش فایبرگلاس یا وال مش نوعی شبکه توری شکل از الیاف شیشه است که برای پایدارسازی دیوارها در برابر زلزله و ترک خوردگی مورد استفاده قرار می گیرد.

این نگهدارنده ها دارای وزن کم، هزینه پایین، اجرای آسان و مقاومت بالا در محیط های قلیایی هستند. اما وال پست های قدیمی نوعی نگهدارنده فلزی هستند که برای مهار دیوارهای غیر سازه ای در ساختمان استفاده می شوند.

این نگهدارنده ها از نیروی کار، ابزار و زمان زیادی برای نصب و اجرا نیاز دارند و همچنین وزن سازه را افزایش می دهند. بنابراین، مش فایبرگلاس به عنوان جایگزینی مقرون به صرفه و کارآمد برای وال پست های سنتی تلقی شده است.

ساختار توری Fiberglass mesh

ساختار توری مش فایبرگلاس به این صورت است که الیاف شیشه ای را با روشی خاص به شکل توری می بافند. سپس این توری را با یک لایه پوشش دهنده از مواد پلیمری مانند رزین می پوشانند. این پوشش باعث می شود که توری مش فایبرگلاس مقاوم در برابر محیطهای قلیایی، آب، حرارت و فشار شود. این توری مش فایبرگلاس می تواند در انواع سطوح مانند سیمان، گچ، سنگ، دیوار و سقف استفاده شود.

توری مش فایبر گلاس جهت استفاده برای گچ کاری

توری فایبرگلاس در گچ کاری یک نوع توری بافته شده از الیاف شیشه است که برای تقویت، ترمیم، عایقبندی و ضد آب کردن سطوح گچی استفاده می شود.

این توری دارای خاصیت نارسانایی، ضریب انبساط حرارتی پایین و مقاومت نسبتا خوب در برابر محیطهای قلیایی است. این توری باعث می شود که گچ به صورت یکنواخت و صاف روی سطوح قرار بگیرد و از ترکها و تراکم های ناشی از تغییرات حرارتی و جابجایی های سازه جلوگیری کند.

خرید عمده Fiberglass mesh

خرید مش فایبرگلاس

خرید عمده مش فایبرگلاس یکی از راه هایی است که می توانید از مزایای این ماده کامپوزیتی بهره مند شوید. این محصول دارای خواص فیزیکی و شیمیایی مناسبی است که در صنایع مختلف کاربرد دارد. برای خرید عمده آن می توانید از مراکز فروش مختلفی استفاده کنید.

این مراکز معمولاً قیمت های رقابتی و تخفیفات ویژه ای را برای خریداران عمده ارائه می دهند. در این مراکز فروش عمده مش و توری فایبرگلاس ارائه می شود همچنین این محصول برای مصارف مختلف و در ابعاد و اوزان گوناگون ارائه می شود.

تولید کننده مش فایبرگلاس

در ایران تولید کنندگان بزرگی در زمینه تولید این محصول فعالیت دارند. به عنوان مثال آریو سازه یکی از بزرگترین تامین کنندگان مش فایبرگلاس و توری فایبر گلاس در کشور است که انواع مش فایبرگلاس و توری فایبر گلاس را با کیفیت بالا و قیمت مناسب عرضه می کند.

این شرکت همچنین انواع چسبهای ساختمانی، عایقهای حرارتی و آببندی، الیاف بتن و غیره را نیز ارائه میدهد. همچنین شرکت مقاوم سازی تکنوپل نیز یکی از پیشروان در زمینه فروش مش فایبرگلاس AR مقاوم در برابر قلیا و چسب مش فایبرگلاس است که از این نوع مش و چسب برای اجرای وال مش، ترمیم ترک، پایدارسازی گچ کاری و سیمان کاری، تقویت سنگ نما، عایق کاری و آب بندی استفاده می شود.

آریو سازه مش فایبرگلاس AR و چسب مش فایبرگلاس را در گرماژها و حجم های مختلف با قیمت رقابتی و ارسال رایگان عرضه می کند.

قیمت مش فایبرگلاس

یکی از مهم ترین نکات در مورد خرید وال مش، بحث قیمت و هزینه ای است که باید برای آن پرداخت شود. قیمت مش فایبرگلاس متاثر از عوامل زیر است.

وزن و گرماژ نوار مش فایبرگلاس

ابعاد (عرض مش فایبرگلاس)

رابطه عرض و ابعاد با قیمت مش فایبرگلاس برعکس است. یعنی هر چه قدر عرض بیشتر باشد (با وزن یکسان) قیمت پایین تر خواهد بود.

این در حالی است که رابطه بین وزن و گرماژ نوار مش فایبرگلاس با قیمت آن رابطه مستقیم دارد. یعنی هر چقدر وزن بیشتر باشد (با ابعاد و عرض یکسان)، قطعاً قیمت Fiberglass mesh بالاتر خواهد رفت.

بهتر است برای درک بهتر قیمت یک مثال برای شما بیاوریم.

اگر قیمت Fiberglass mesh با عرض 25 و وزن 110 گرمی برابر با 35000 تومان باشد، قیمت آن برای وزن برابر یعنی همان 110 گرم و ابعاد و عرض بیشتر یعنی 30 پایین تر و برابر با 30000 تومان خواهد بود. (اعداد و قیمت ها در این مثال فرضی هستند و برای اطلاع از قیمت با کارشناسان تماس بگیرید)

این یعنی اگر Fiberglass mesh با وزن یکسان و عرض های مختلف داشته باشیم، قطعاً آن فایبرگلاسی که عرض کمتری دارد، قیمت بالاتری خواهد داشت و در واقع گران تر است.

سعی کردیم با یک مثال به صورت کاربردی، مسئله قیمت را که یک مسئله مهم در بحث خرید Fiberglass mesh می باشد، به صورت کامل توضیح دهیم. برای اطلاع از قیمت مش فایبرگلاس و خرید آن بهتر است با کارشناسان آریو سازه در ارتباط باشید و راهنمایی های لازم برای خرید را از ما دریافت نمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *