مش چیست؟

امروزه به جهت استحکام بخشیدن و مقاوم کردن بخش های مختلف ساختمان از مصالح و سازه های مختلفی مانند توری مش، مش فایبر گلاس، وال پست و غیره استفاده می شود. توری مش، همانگونه که از نامش پیدا است، یک نوع سازه مشبک شکل است که در آن میلگردها به هم جوش داده می شوند. در این مقاله قرار است اطلاعات کامل تری را درباره مش و کاربرد آن در ساختمان به شما ارائه دهیم.

مش چیست؟

مش یک اصطلاح علمی است که به دانه بندی یا اندازه ذرات یک ماده پودری یا خاکی اشاره دارد. مش نشان می دهد که چه مقدار از ذرات یک ماده می توانند از یک الک یا سرند با چشمه های مشخصی عبور کنند. مثلا مش ۱۰۰ یعنی اندازه ذرات ماده کمتر از ۰.۱۵ میلیمتر است.  مش برای تعیین خواص فیزیکی و شیمیایی مواد پودری مانند جریان پذیری، توزیع اندازه، مقاومت مکانیکی، واکنش پذیری و غیره مهم است. مش برای مواد مختلفی مانند سیمان، گچ، شن و ماسه، زغال سنگ، مواد دارویی، مواد غذایی و غیره کاربرد دارد. در صنعت ساختمان سازی نیز این موضوع اهمیت زیادی دارد و از توری های مش به جهت افزایش مقاومت ساختمان و پیشگری از ترک خوردگی در بتن ها استفاده می شود.

مش در ساختمان

مش در ساختمان یک سیستم سازه ای است که برای تقویت و مسلح کردن بتن در قسمت های مختلف سازه مورد استفاده قرار می گیرد. مش در ساختمان از میلگرد های فلزی تشکیل شده است که به صورت شبکه ای با طرح های مربع یا مستطیل شکل به هم جوشکاری شده اند.  مش در ساختمان می تواند از انواع مختلفی، مانند مش پنلی، مش آجدار، مش فولادی، مش گالوانیزه، مش فایبرگلاس و غیره باشد. هر نوع مش دارای مشخصاتی مانند جنس، قطر، ابعاد چشمه و وزن مخصوص است که بر اساس نیاز و کاربرد مشتری تعیین می شوند. مش در ساختمان کاربردهای متعددی دارد، مانند مش بندی کف، مش بندی دیوار، مش بندی سقف، مش بندی ستون، مش بندی بام و غیره. مش در ساختمان باعث می شود که بتن در برابر نیروهای کششی، خمشی و برشی مقاوم تر شود و از ترک خوردگی آن جلوگیری کند.

کاربرد مش در ساختمان

مش فلزی

کاربرد مش در ساختمان بسیار زیاد است که مهمترین آن تقویت و مسطح کردن بتن می باشد. در کل این سازه برای تقویت عملیات ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد و سرعت بالایی در عملیات مفتول گذاری و حمل و نقل ایجاد می کند. مش می تواند در ساخت انواع سقف های کامپوزیت، دیوار، کف سالن، انبار، اتوبان، فرودگاه، تونل، پل، مترو، پارکینگ، سد و کانال های آب رسانی و غیره استفاده شود. مش باعث می شود که بتن در برابر نیروهای مختلف مقاوم تر شود و باعث عدم ترک خوردگی آن می گردد.

بیشتر بخوانید: ابزار و تجهیزات مورد نیاز برای ساختمان سازی

مش بندی چیست؟

مش بندی یک فرایند است که در آن میلگرد های فلزی به صورت شبکه های مربع و مستطیل شکل به هم جوش داده می شوند. مش بندی برای تقویت و مسلح کردن بتن در قسمت های مختلف سازه مورد استفاده قرار میگیرد. مش بندی از انواع مختلفی مانند مش سنگین، مش سبک، مش پنلی، مش آجدار، مش فولادی و غیره بر خوردار است.

توری مش فلزی

توری مش فلزی یک نوع توری مفتولی است که از جوش دادن میلگردهای فولادی به صورت شبکه ای با اشکال مختلف ساخته می شود. توری مش فلزی برای تقویت و مسلح کردن بتن در قسمت های مختلف سازه مورد استفاده قرار می گیرد.  توری مش فلزی با توجه به مصالح و مواد مورد استفاده از انواع مختلفی باشد، ساخته می شود. هر نوع توری مش دارای مشخصاتی مانند جنس، قطر، ابعاد چشمه و وزن مخصوص است که بر اساس نیاز و کاربردی که قرار است از آن بشود، متفاوت خواهد بود.

کاربرد توری مش فلزی

این نوع سازه کاربرد های مختلفی دارد. از کاربردهای توری مش فلزی، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ساخت سقف های کامپوزیت، دیوار، کف سالن، انبار، اتوبان، فرودگاه، تونل، پل، مترو، پارکینگ، سد و کانال های آب رسانی و غیره
  • تقویت مقاومت کششی، خمشی و برشی بتن و جلوگیری از ترک خوردگی آن
  • حمل و نقل و جا به جایی آسان و سریع
  • صرفه جویی در مصالح و وزن و زمان ساخت و ساز
  • مقاومت در برابر زنگ زدگی و خوردگی
  • تهویه هوا و عبور آب در صورت آتش سوزی

مزایای توری مش فلزی

توری مش فلزی

از مهمترین مزایای استفاده از توری مش فلزی، می توان موارد زیر را نام برد:

  • مقرون به صرفه: در ساختمان سازی، مقدار کمی از توری مشی را می توان در یک قطعه بزرگ استفاده کرد. همچنین این سازه، هزینه نصب بسیار کمی دارد.
  • فرآیند کارآمد: ساخت و پردازش مش فلزی منبسط، ضایعات بسیار کمی دارد.
  • رسانای عالی برق: توری مش می تواند رسانای عالی برق، شار مغناطیسی و گرما باشد.
  • تقویت کننده محافظ: توری مش را می توان با بتن و سایر مواد برای مقاومت بیشتر ترکیب کرد.
  • استحکام بالا: توری مش، وزن زیادی را تحمل می کند و در مقایسه با فلزات بافته شده یا جوش های اتصالی، مقاومت بالایی در برابر فشار دارد، به راحتی پاره نمی شود و در برابر زنگ زدگی مقاوم است.
  • سهولت حمل: این سازه به راحتی قابل حمل و نقل است.
  • وزن کم: توری مش، سبک تر از ورق های فلزی است.
  • تهویه هوا: داشتن چشمه های مربع شکل در توری مش باعث می شود تا تهویه هوا به راحتی صورت گیرد و در صورت آتش سوزی، مسیر آب را مسدود نمی کند.

سخن آخر

توری هاس مش در دسته سازه های پر کاربرد و پر فایده قرار می گیرند. این نوع سازه مشبک، در صنعت ساختمان سازی و دیگر صنایع، کاربرد ها و مزایای بسیاری مانند وزن کم، هزینه مناسب، مقاومت بالا و … دارد که در این مقاله به آن ها اشاره شد. مش بندی به طور کل به دو دسته پیش جوش ساده و نیز جوش آجدار تقسیم بندی می گردد و نیز شبکه های توری نیز از نظر وزن  و اندازه متفاوت هستند. برای اطلاع دقیق از سایز و وزن مناسب یک توری مش بهتر است با کارشناسان معتبر در این زمینه مشورت شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *