پلاستر سیمان چیست؟

پلاستر سیمان چیست؟

ممکن است شما هم در رابطه با پلاستر چیزهایی شنیده باشید پلاسترها انواع مختلفی دارند و کاربرد بسیار زیادی برای هر یک از انواع آن وجود دارد. اما به طور کلی پلاستر پوششی است که بر روی دیوار یا کف یا سقف اجرا شده و می‌تواند مقاومت آن را بالا ببرد. شما می‌توانید با مطالعه این مطلب در رابطه با انواع پلاستر و کاربرد آنها و تفاوت پلاستر گچ و پلاستر سیمان و اینکه کدام یک از آنها بهتر است اطلاعات مفیدی به دست آورید و انتخاب درستی در این زمینه داشته باشید. علاوه بر آن در مورد قیمت پلاستر هم صحبت شده که دیگر نگرانی در مورد هزینه‌ها وجود نخواهد داشت پس تا پایان با ما همراه باشید.

پلاستر چیست؟

حتماً تاکنون نام عملیات پلاستر کشی را برای ساختمان شنیده‌اید و برای شما هم این سوال پیش آمده که پلاستر چیست؟ پلاستر در واقع ترکیبی از گچ یا سیمان همراه با آب است که به شکل خمیر درآمده و با کشیدن آن بر روی دیوارهای داخلی و خارجی ساختمان می‌توان مقاومت بیش از اندازه‌ای ایجاد کرد؛ علاوه بر مقاومت ایمنی بسیار زیادی هم ایجاد می‌شود.

از گذشته تاکنون روش‌های بسیار زیادی برای ساخت و ساز و مقاومت و ایمنی ساختمان‌ها در نظر گرفته شده اما با گذر زمان استفاده از پلاستر همچنان یکی از بهترین گزینه‌ها به نظر می‌رسد. همچنان مصالح یا روش جدیدی بهتر از پلاستر برای ایجاد مقاومت و ایمنی دیوارهای داخلی و خارجی ساختمان پیدا نشده طبیعی است که این روش بسیار محبوب و پرکاربرد باشد.

بیشتر بخوانید: اشنایی با انواع پلاستر 

انواع پلاستر

با توجه به اینکه پلاستر برای انواع ساختمان‌های مسکونی و تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد و کاربرد آن در انواع دیوارهای مختلف است؛ بنابراین طبیعی است که انواع متفاوتی هم از آن وجود داشته باشد. در واقع تنوع پلاستر باعث شده که استفاده از آن هم در نقاط مختلف به نوعی تخصصی باشد یعنی متناسب با نوع دیوار و نوع پلاستر عملیات مقاوم سازی انجام خواهد شد. انواع پلاسترها به شرح زیر هستند:

  • پلاستر گچی

یکی از انواع پلاسترها پلاستر گچی است که طرفداران ویژه خود را دارد. پلاستر گچی در واقع پودر گچ خشک شده است که با آب مخلوط شده و حالت خمیری به خود می‌گیرد که می‌توان از آن برای دیوارهای داخلی استفاده کرد. پلاستر گچی به رنگ سفید است البته که می‌توان پس از خشک شدن آن را رنگ کرد و برای دیزاین مختلف داخلی محل‌های متفاوت استفاده نمود. پلاستر گچی به سرعت در عرض ۷۲ ساعت خشک می‌شود.

  • پلاستر آهکی

در میان انواع پلاستر می‌توان پلاستر آهکی را نام برد که از پلاستر گچی مقاومت بیشتری دارد. در این نوع پلاستر سنگ آهک پودر شده را با کلسیم ۶ درصد همراه با آب مخلوط نموده و یک خمیر مقاوم به دست می‌آید که می‌توان از آن بر روی دیوارهای داخلی و خارجی محل‌های مختلف کشید. در مخلوط پلاستر آهکی مقداری ماسه هم استفاده می‌شود که درصد اضافه کردن ماسه و آهک برابر بوده و با آب مخلوط خمیری و مقاوم خوبی به دست می‌آید.

  • پلاستر ضد آب

از دیگر پلاسترهای موجود در بازار پلاستر ضد آب است که قیمت بالاتری نسبت به پلاسترهای دیگر داشته و ماندگاری کمتری هم دارد. پلاستر ضد آب همانطور که از نامش مشخص است ضد آب بوده و در برابر رطوبت بسیار مقاوم است. از پلاستر ضد آب می‌توان در استخرها و صنایع نفت و هر قسمتی که رطوبت وجود دارد استفاده کرد. این نوع پلاستر به صورت آماده در بازار موجود است.

  • پلاستر سیمان

و در نهایت پلاستر سیمانی که از بهترین نوع پلاستر شناخته شده و سالیان طولانی است که از آن به عنوان مقاوم سازی و امنیت دیوارهای داخلی و خارجی ساختمان استفاده می‌شود. البته که باید به صورت مفصل درباره آن صحبت شود پس تا انتها با ما همراه باشید.

بیشتر بخوانید : معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی

پلاستر سیمان چیست؟

پلاستر سیمان در واقع درصدی از سیمان و ماسه شسته شده و آب است که مخلوط این سه مورد می‌تواند محصولی مقاوم و چسبنده و پرکاربرد ایجاد کند. پلاستر از نوع سیمانی مقاومت بیشتری نسبت به انواع پلاسترها داشته و می‌تواند همه درز و سوراخ‌های دیوارهای داخلی و خارجی را به طور کامل بپوشاند.

در مواردی که نیاز به سفیدکاری و استفاده از پلاستر گچی نباشد به طور قطعی از پلاستر از نوع سیمانی استفاده می‌شود، زیرا همه نیازهای ایمنی و مقاومت یک ساختمان را به طور کلی برآورده می‌کند. البته که قیمت پلاستر از نوع سیمانی نسبت به دیگر پلاسترها و در مقایسه با کارایی آن مناسب‌تر است.

کاربرد پلاستر سیمان

کاربرد پلاستر سیمان

با توجه به اینکه پلاستر از نوع سیمانی مقاومت بسیار بالایی در برابر ضربه و حرارت دارد بهترین انتخاب جهت استفاده است. بنابراین می‌توان فهمید که کاربرد پلاستر از نوع سیمانی از کاربرد پلاسترهای دیگر بیشتر بوده؛ کاربرد پلاستر از نوع سیمانی شامل اجرای وال پست مش فایبرگلاس، تشکیل و تهیه ملات برای آجرکاری و بلوک زنی، پوشاندن درز و سوراخ‌های دیوارهای بتنی و دیوارهای بلوک و آجری و حتی برای اندود کاری هم از پلاستر از نوع سیمانی استفاده می‌شود. پلاستر از نوع سیمانی در برابر صدا کاملاً عایق است و مهم‌ترین کاربرد آن در عملیات پست والمش می‌باشد.

بیشتر بخوانید : تفاوت بلوک سیمانی و سفالی

پلاستر سیمان وال مش

همانطور که می‌دانید به هنگام ساخت دیوارهای ساختمان‌ها یک لایه از فایبرگلاس را از پایین دیوار نصب می‌کنند که تا بالا کشیده شده و به طور کامل دیوار را پوشش می‌دهد. پلاستر سیمانی وال مش به طور کامل نوار والمش یا توری فایبرگلاس را می‌پوشاند و همین روش باعث استحکام هرچه بیشتر دیوارها خواهد شد. پلاستر نوع سیمانی وال مش می‌تواند مقاومت بسیار بالایی در برابر فشارهای وارده و ضربات ایجاد کند؛ از این رو ساختمان در برابر زلزله کاملاً مقاوم خواهد بود.

بیشتر بخوانید : علت ترک خوردن سیمان چیست و نحوه جلوگیری از آن

قیمت پلاستر سیمان

اگر شما هم در کار ساخت و ساز باشید قطعاً یکی از دغدغه‌های شما تامین هزینه‌ها است. از این رو اولین سوالی که به ذهن مهندسین یا ین کنندگان مالی سازه‌ها می‌رسد در رابطه با قیمت پلاستر سیمان خواهد بود. زیرا طرفداران استفاده از پلاستر از نوع سیمانی بیشتر بوده و سوال‌ها در مورد قیمت پلاستر از نوع سیمانی نیز بیشتر است.

در واقع قیمت پلاستر سیما نسبت به عوامل مختلفی محاسبه می‌شود. یکی از این عوامل مربوط به مساحت و طول پلاستر کشی است؛ هرچه مساحت و اندازه دیوارها بیشتر باشد قطعاً به پلاستر از نوع سیمانی بیشتری برای پوشش دهی نیاز است بنابراین قیمت آن هم به طبع بالاتر خواهد رفت.

عامل تاثیرگذار دیگر در قیمت پلاستر نوع آن است که به طور کلی پلاستر سیمان قیمتی مناسب‌تر از قیمت پلاسترهای دیگر دارد. اگر استعلام قیمت بگیرید متوجه افزایش قیمت پلاسترهای آماده و گچی خواهید شد به همین خاطر می‌توان گفت پلاستر از نوع سیمانی ارزان قیمت‌ترین پلاستر شناخته شده است.

بیشتر بخوانید: علت ترک خوردن بتن

پلاستر سیمانی سقف

از پلاستر از نوع سیمانی در تمام سطوح مختلف داخلی و خارجی استفاده می‌شود اما باید این موضوع را بدانید که استفاده از پلاستر در ضخامت‌های مختلف در نقاط متفاوت کشیده می‌شود. پلاستر سیمان سقف با همان ترکیبات اما با ضخامت نازکتری بر سقف کشیده شده و مقاومت و امنیت آن را بالا برده و همچنین عایقی در برابر صدا و لرزش خواهد بود.

پلاستر سیمان سفید

پلاستر از نوع سیمانی سفید در واقع لایه نازکی است که بر روی دیوار کشیده شده و آن را برای گچ‌کاری یا رنگ کاری آماده می‌کند طبیعی است که پلاستر از نوع سیمانی سفید در پوشش داخلی ساختمان‌ها مورد استفاده قرار گیرد زیرا رنگ آن روشن بوده و نسبت به پلاستر از نوع سیمانی امکان رنگ کردن آن بهتر فراهم می‌شود. پلاستر نوع سیمانی سفید مخلوطی از گچ و آب و مقداری آهک است که لایه خمیری و چسبناک ایجاد کرده و پوشش خوبی نیز به وجود خواهد آورد.

پلاستر نوع S سفید چه ویژگی هایی دارد؟

پلاستر نوع S سفید، به پلاستر سیمانی سفید اشاره دارد که برای پوشش دیوار ها و سقف ها در ساختمان سازی استفاده می شود. این نوع پلاستر معمولاً از ترکیب سیمان سفید، ماسه شسته و آب تهیه می شود و به دلیل مقاومت در برابر رطوبت، برای مناطق مرطوب یا قسمت هایی از ساختمان که در معرض آب هستند، مانند حمام و دستشویی، مناسب است. پلاستر سیمانی سفید می تواند ویژگی های زیر را داشته باشد:

  • مقاومت بالا در برابر رطوبت و شرایط آب و هوایی مختلف
  • پوشاندن حفره ها و خلل و فرج موجود در دیوار ها
  • استحکام مناسب و مقاومت در برابر ترک خوردگی

برای اجرای پلاستر سیمانی سفید، می توان از دستگاه های مخصوص یا به صورت دستی عمل کرد. همچنین، عمل آوری صحیح پلاستر سیمانی بسیار مهم است تا از ترک خوردگی و افزایش مقاومت دیوار اطمینان حاصل شود.

بیشتر بخوانید : مش فایبر گلاس جیست

پلاستر سیمان سیاه چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

این نوع پلاستر از ترکیب سیمان با رنگ تیره، پیگمنت‌ های رنگی و آب ساخته شده است. این پلاستر به این خاطر رنگ تیره ای دارد که در اجزای آن از پرتلند مشکی استفاده شده است. در نماسازی ساختمان و دیوارهای خارجی از پلاستر سیمان سیاه استفاده می‌ کنند. به دلیل رنگ تیره ای که این نوع پلاستر دارد می توان گفت نما و ظاهری مدرن و متمایز را به وجود می آورد.

به نسبت دیگر انواع پلاستر مقاومت و استحکام بالاتری دارد و در برابر شرایط جوی مختلف می تواند به راحتی کارایی خود را به رخ بکشد. پلاستر سیمان سیاه از دوام و طول عمر بالایی برخوردار است و به همین دلیل کاربرد بیشتری هم دارد. برای کار با این نوع پلاستر شما به مهارت خاصی نیاز دارید و این یکی از مواردی است که در هنگام کار با پلاستر سیمان سیاه باید به آن توجه کنید. به عنوان یک ماده ساختمانی مقاوم و بادوام روی عملکرد و اجزای تشکیل دهنده این نوع پلاستر می توانید حساب کنید.

بیشتر بخوانید: لیست کامل ابزار و تجهیزات ساختمان سازی

جایگزین پلاستر سیمان

با گذشت زمان و پیشرفته‌تر شدن عملیات ساخت و ساز افراد به فکر جایگزین پلاستر نوع سیمانی افتادند. در واقع سیمان یکی از مصالح ساختمانی گران قیمت است که امروزه به عنوان بهترین روش برای درزگیری دیوارهای داخلی و خارجی ساختمان سقف و کف مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ اما به خاطر قیمت آن و بالا رفتن هزینه‌های ساخت و ساز جایگزین پلاستر نوع سیمانی هم به بازار وارد شده است.

جایگزین پلاستر سیمان شامل دود سیلیکا و خاک رس و سنگ رس سوزانده شده، تفاله و خاکستر پردگان هستند که برای انواع بتن و دیوارها مورد استفاده قرار می‌گیرند اما باز هم جایگزین خوبی برای سیمان نیستند و تاکنون چیزی نتوانسته جایگاه پلاستر نوع سیمانی را تغییر دهد.

گچ پلاستر چیست؟

گچ پلاستر به عنوان یک ماده ساختمانی شناخته شده است. گچ و مواد افزودنی مانند پودر های معدنی، مواد پلیمری و فیبر ها زمانی که با یکدیگر ترکیب می‌شوند، ماده ‌ای مانند گچ پلاستر را به وجود می‌ آورند. برای پوشش ‌دهی دیوار ها و سقف ‌ها معمولاً از چنین ماده‌ای در ساخت و ساز استفاده می‌ کنند. وزن و سبک و کم گچ پلاستر مهم ‌ترین ویژگی است که به خود اختصاص داده است. شما به راحتی روی تمامی سطوح مانند بتن، آجر و… می ‌توانید از این ماده پوشش دهنده استفاده کنید، بدون اینکه به مهارت خاصی نیاز داشته باشید.

عایق بندی گرما و صدا از دیگر ویژگی هایی هستند که این ماده به خود اختصاص داده است. شما در دما های مختلف می توانید از گچ پلاستر استفاده کنید و نسبت به مقامت آن مطمئن باشید. ناگفته نماند که میزان چسبندگی به سطوح مختلف این ماده تحسین برانگیز است و از انعطاف پذیری بالایی هم برخوردار است. ظاهر گچ پلاستر بدون نقص است و تمیزی و زیبایی را در حین استفاده تضمین می‌ کند.

بیشتر بخوانید : چسب بتن چیست و بهترین برند کدومه

تفاوت پلاستر سیمان و پلاستر گچ

تفاوت پلاستر سیمان و پلاستر گچ

اگر بخواهید مقایسه درستی از پلاستر نوع سیمانی و پلاستر گچ انجام دهید قطعاً تفاوت‌های آنها را بررسی خواهید کرد. تفاوت پلاستر سیمان و پلاستر گچ کمک می‌کند که شما تصمیم درست‌تر و بهتری در جهت انتخاب آنها بگیرید. توجه داشته باشید که پایه اصلی پلاستر نوع سیمانی همان سیمان و ماسه شسته شده است اما پایه اصلی پلاستر گچ، گچ و آب است. رنگ پلاستر نوع سیمانی تیره و نزدیک به رنگ سیاه و زغالی بوده در صورتی که رنگ پلاستر گچ کاملاً سفید می‌باشد.

قیمت پلاستر نوع سیمانی نسبت به پلاستر گچ مناسب‌تر است. از پلاستر نوع سیمانی در پوشش داخلی و خارجی ساختمان می‌توان استفاده کرد اما از پلاستر گچ بیشتر در پوشش داخلی ساختمان استفاده می‌کنند. به طور کلی طرفداران پلاستر نوع سیمانی بیشتر از طرفداران پلاستر گچ بوده زیرا مقاومت و پایداری پلاستر سیمان از پلاستر گچ بالاتر است.

پلاستر سیمانی بهتر است یا گچ؟

پس از مقایسه و فهمیدن تفاوت پلاستر نوع سیمانی و گچ اولین سوالی که به ذهن افراد خطور می‌کند در رابطه با این است که پلاستر سیمان بهتر است یا گچ؟ یافتن پاسخ چنین سوالی بستگی به نوع ساخت و ساز و سلیقه فردی و نظر مهندسین دارد. البته که پلاستر نوع سیمانی به خاطر عایق بودن در برابر صدا و گرما موارد استفاده بیشتری داشته و به خاطر اینکه پلاستر نوع سیمانی را می‌توان در پوشش خارجی ساختمان هم استفاده کرد بهتر است.

پلاستر گچ هم در برابر صدا عایق است اما پوشش آن به چسبناکی و محکمی پلاستر سیما نیست. قیمت مناسب پلاستر نوع سیمانی باعث شده که نسبت به پلاستر گچ انتخاب بهتری باشد. اما اگر فکر می‌کنید که دیوارهای داخلی ساختمان را د رنگ آمیزی کنید استفاده از پلاستر گچ در این زمینه انتخاب مناسب‌تری به نظر می‌رسد.

بیشتر بخوانید :ابزار و وسایل مورد نیاز بنایی

نحوه کف سازی با گچ و سیمان چگونه است؟

شما در ابتدا باید سطحی که قرار است آن را گچ کاری کنید را آماده کنید که یعنی ناهمواری و انواع لکه را از روی سطح برطرف کنید. حال نوبت ترکیب گچ و سیمان است. عمدتاً در این شرایط از نسبت 3 به 1 گچ به سیمان می توان استفاده کرد. اینگونه ترکیب مورد نظر به قوامی که مدنظر است میرسد.

مخلوطی که به دست آمده است را می توانید روی سطح مورد نظر با یک عدد کاردک اعمال کنید. این ترکیب باید کاملاً یکدست باشد و ضخامت حدود 5 الی 10 متری را داشته باشد. بعد از خشک شدن سطح با این ترکیب، باید از سنباده استفاده کنید تا سطحی صاف و یکدست را ایجاد کنید. در پایان کار از رنگ یا پوشش های دیگر مانند کاغذ دیواری هم می توانید استفاده کنید. شما این اختیار را دارید که از پلیمرها به عنوان افزودنی در این ترکیب استفاده کنید اینگونه چسبندگی و مقاومتی که مدنظر دارید را شاهد خواهید بود. نسبتی که داده شد را رعایت کنید که این روی موفق آمیز بودن ترکیب بسیار تأثیر می گذارد.

بیشتر بخوانید : کف سازی ساختمان چیست 

پلاستر سیمان متری چند؟

اکنون که تصمیم گرفته‌اید از پلاستر نوع سیمانی برای پوشش دیوارهای داخلی یا خارجی ساختمان استفاده کنید قطعاً به فکر تامین هزینه‌های آن هم خواهید بود. اگر شما هم می‌خواهید بدانید پلاستر نوع سیمانی متری چقدر به فروش می‌رسد؛ باید به این موضوع واقف باشید که ملات یا پلاستر سیمان با استفاده از سیمان و ماسه شسته شده و آب تشکیل می‌شود. به همین خاطر شما باید سیمان و ماسه را خریداری نموده و از بنا و افراد متخصص بخواهید که ترکیب آن را به درستی و با ضخامت مورد نظر بسازند.

پس از تهیه ترکیبات پلاستر نوع سیمانی استفاده از آن ممکن خواهد بود اما اینکه پلاستر نوع سیمانی متری چقدر باشد بستگی به ضخامت پوشش دهی و کشیده شدن آن دارد. هرچه ضخامت پلاستر نوع سیمانی بیشتر باشد متراژ آن بیشتر بوده بنابراین قیمت بالاتری خواهد داشت و برعکس هر چه ضخامت کمتری داشته باشد متراژ کمتری اشغال نموده و قیمت آن نیز پایین‌تر خواهد آمد.

بیشتر بخوانید : آشنایی با انواع آجر سفال

پلاستر سیمان طرح‌دار

پلاستر سیمان طرح دار

پلاستر سیمان طرح‌دار در واقع همان پلاستر سیبان است که بر پوشش داخلی یا خارجی انواع دیوارها انجام شده و با طرح‌های مختلفی اجرا می‌شود. تنوع طرح در پلاستر نوع سیمانی طرح‌دار بسیار زیاد است و بستگی به استعداد و مهارت افراد متخصص در این زمینه دارد.

اینکه شما چه طرحی را برای محل مورد نظر انتخاب کنید بستگی به سلیقه‌تان دارد اما در هر صورت طرح‌های پلاستر نوع سیمانی شامل طرح چکشی، کرکره‌ای، اسپانیایی و لیسه ای و غیره می‌شود گاهی ممکن است پلاستر نوع سیمانی طرح‌دار را همراه با استفاده از مصالح دیگر مورد استفاده قرار دهند و طرح جدیدی خلق کنند. به عنوان مثال استفاده از پلاستر نوع سیمانی همراه با سنگ یا چوب می‌تواند جلوه و طرحی جدید و زیبا و صد البته مقاوم به وجود آورد.

پلاستر سیمان با دستگاه

با توجه به اینکه پلاستر نوع سیمانی از گذشته انجام می‌شده و هم اکنون هم انجام می‌شود می‌توان فهمید که قدمت تاریخی دارد اما در گذشته پلاستر نوع سیمانی را به صورت دستی و توسط کارگران ساختمانی انجام می ‌دادند. امروزه پلاستر سیمان با استفاده از دستگاه هم کشیده می‌شود.

استفاده از دستگاه برای پلاسترکشی سیمان کاری بسیار مفید و همچنین سودمند است زیرا صورت عمل را در ساخت و سازهای مختلف بالا برده و نتیجه را کاملاً یکدست ارائه می‌دهد. گذشته از این موضوع انرژی و وقت کارگران ساختمانی کمتر هدر می‌رود و تمرکز این افراد در قسمت‌های دیگر ساختمان قرار داده می‌شود.

البته که استفاده از دستگاه برای پلاستر کشی سیمان هزینه‌ های خاص خود را دارد که نسبت به پلاسترکشی دستی بالاتر بوده و بستگی به میزان بودجه و درآمد شما دارد که کدام روش را برای اجرای آن انتخاب کنید.

بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع نبشی

نتیجه‌گیری:

با توجه به مطلبی که خدمتتان ارائه دادیم اکنون دیگر می‌دانید که پلاستر سیمان چیست و به طور کلی با انواع پلاسترها آشنا هستید. این نوع پلاستر یکی از بهترین و مرغوب‌ترین و محکم‌ترین پلاسترها برای پوشش داخلی و خارجی ساختمان‌ها محسوب می‌شود که استفاده از آن می‌تواند موجب مقاومت در برابر ضربه و صدا و گرما را ایجاد کند.

قیمت مناسب این سیمان باعث افزایش طرفداران آن شده البته که انواع طرح‌دار آن هم قابل اجرا است. پلاستر از نوع سیمان با استفاده از دستگاه و یا حتی به صورت دستی هم قابلیت اجرا دارد. برای اطلاعات بیشتر و استعلام قیمت و دریافت مشاوره می‌توانید با پشتیبانان سایت ما در ارتباط باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *